Ikea-bombare gripna

Två män har gripits som misstänkta för bombdåden mot Ikea i somras har gripits i Polen. Man misstänker att de planerat ytterligare en rad bombdåd mot Ikea-varuhus i Europa. Det hela handlar om brottslighet och bombdåden misstänks ha samband med ett utpressningsförsök mot Ikea:

De gripna ska ha legat bakom ett utpressningsförsök mot Ikea där man försökt att få ut sex miljoner euro. Orsaken till utpressningen ska enligt radiokanalen ha varit att männen haft stora skulder.

[…]

Bomberna hade placerats i försåtsminerade väckarklockor som utlöstes samtidigt i Ikeavaruhus i Belgien, Frankrike och Nederländerna den 30 maj i år. Ytterligare en sprängladdning utlöstes den 10 juni i Dresden i Tyskland. Vid den sprängningen skadades två personer.

Den 2 september utrymdes två Ikeabutiker i Tjeckien sedan en försåtsminerad klocka hittats vid en av dem.

Polisen misstänker också att det finns en tredje inblandad person. Den som tillverkat själva bomberna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements