2 män gripna för Långaredsmorden

Två män har varit efterlysta som misstänkta för dubbelmordet på ett äldre lantbrukarpar i Långared norr om Alingsås i oktober. De två efterlysta männen har nu gripits i Polen och kommer med all sannolikhet att utlämnas till Sverige för att utredas, förhöras och eventuellt åtalas här:

De kommer nu sannolikt bli utlämnade till Sverige, menar Johan Lövrup, en av männens försvarare. Hur lång tid utlämningsförfarandet kan ta är ovisst.

– Nu lär det bli förhandling där de befinner sig och då prövas arresteringsordern. Den är grundad på det svenska häktningsbeslutet och är ju väldigt stark. Det innebär i sin tur att de sannolikt blir utlämnade till Sverige, säger advokat Johan Lövrup, till TT.

TT: Vad menar du med att den är stark?

– Hela systemet med arresteringsorder bygger på resonemanget att den ska vara giltig och ha stark verkan. Det ska inte bli en massa tjat om den gäller eller inte. Därför har den en styrka i sig.

Arresteringsordern är grunden för utlämningssystemet.

De två som nu gripits i Polen är enligt häktningsframställan misstänkta för att ha berövat mannen livet genom flera slag med ett hårt föremål mot huvudet, medan kvinnan mördades genom kvävning och tryck mot halsen. De två misstänkta ska också ha stulit ett kassaskåp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements