Reinfeldt har skapat massarbetslöshet men vill att de som arbetar ska jobba mer

Den borgerliga regeringens politik har slagit ut allt fler från arbetsmarknaden. Många är permanent utslagna. Arbetslöshet är skyhög. Inga nya jobb skapas utan jobben läggs ner eller flyttar iväg. Många företag har svårt att få tag på kompetens, skolan rustas ner genom uppstyckning, privatisering, snuttifiering och marknadsstyrning. Det gäller skolor och utbildningar på alla nivåer i mer eller mindre grad.

Företag styckas också upp, statliga företag privatiseras och slaktas, styckas upp i småbitar, kompetensen mals ner genom konkurrens, snuttifiering, marknadsstyrning, privatisering, uppstyckning, bemanningsföretag osv. Företagen går dåligt då inget fungerar. Arbeten försvinner. Bostäder behövs, nästan inga byggs. Arbeten behövs och fler behöver komma i arbete.

Företag och tillverkning läggs ner och Reinfeldt tycker de som redan arbetar ska arbeta längre. De som redan har ska ha mer är en bärande idé för den borgerliga regeringen tydligen. Har du mycket pengar ska du ha mer. Har du arbete ska du ha mer. Utslagningen på arbetsmarknaden permanentas. Arbetslösheten ökar. Och sen undrar makthavarna varför den organiserade brottsligheten breder ut sig?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 svar på “Reinfeldt har skapat massarbetslöshet men vill att de som arbetar ska jobba mer”

Kommentarer är stängda.