Dubbelmördaren i Tullinge har mördat tidigare

Igår mördades ett äldre par i Tullinge. Den 41-årige man som uppges vara den misstänkte mördaren var den mördade mannens son och kvinnan som mördades var hans sambo. Men det är, om han är skyldig, enligt media inte första gången som 41-åringen mördar:

Enligt TT:s uppgiftslämnare hade sonen nyligen släppts från rättspsykiatrisk vård som han dömdes till efter att som 25-åring ha knivmördat sin mamma 1996.

Den nu 40-årige mannen var 25 år när han dödade sin mamma, mot vilken han enligt domen länge hyst aggressiva känslor. Det blev ofta bråk mellan mannen och hans föräldrar då han inte fick de pengar han ansåg sig behöva. Mannen sägs ha tvivlat på att de var hans riktiga föräldrar och bytte därför till att annat efternamn.

Han hade innan mordet hotat modern och sagt att han skulle göra henne illa. Hon dödades med ett 30-tal djupa och kraftiga stickskador i bröstet. Hon hade också krosskador i huvudet.

Huddinge tingsrätt friade mannen från mordet, men Svea hovrätt dömde honom 1997 till rättspsykiatrisk vård. Han bedömdes ha varit allvarlig psykiskt störd både vid gärningen och då han undersöktes av läkare. Det främsta beviset mot honom var en jacka med blodfläckar från mamman, som han slängt efter gärningen.

Enligt uppgifter ska mannen nyligen ha släppts från rättspsykiatrisk klinik, men uppenbarligen var han inte frisk. Naturligtvis kan det vara svårt att avgöra om och när en psykisk sjuk människa är frisk, men man undrar ju om allt verkligen gått rätt till i detta fall om uppgifterna som finns i media är korrekta och om mannen är skyldig till dubbelmordet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements