Skattesmitande storföretag – inget nytt

Lagstiftningen på företagsområdet i Sverige är gjord för att gynna storföretagen, deras chefer och ägare Så även när  det gäller skatterna. Detta har lett till att storföretag mycket sällan betalar skatter som ens kommer i närheten av vad vanligt folk betalar, i procent räknat. Många storföretag betalar inga skatter alls under rader av år eller vissa år. Vi har sett det med riskkapitalbolag som EQT, Nordic, Altor, Segulah, IK Invest. Nu har media skrivit om att kända storbolag som Volvo, Volvo Personvagnar, Atlas-Copco, Nordstjernan (ägare av NCC), Sandvik, SCA och Securitas inte heller betalar någon skatt. så har det varit i hela mitt liv, så det är inget direkt nytt.

Naturligtvis följer de lagen. Det är inte där felet ligger, utan felet ligger i en politik som alltid gynnar storföretagen och deras ägare, kapitalisterna, de rika, banker som SEB och Handelsbanken, familjer som Wallenberg, Ax:son Johnson och Douglas. En sådan politik förde det socialdemokratiska partiet i regeringsställning och en sådan politik för den nuvarande moderatledda regeringen. Det handlar om politik och politiska beslut. Inte om moral.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Mullvaden, Röda Lidköping,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements