En plastlåda av polyeten är knappast giftig

Men man skulle kunna få den uppfattningen när man läser GP:s artikel om matlådor där man varnar för användning av farliga glasslådor som matlådor. I själva verket är det väldigt få glasslådor som verkar vara farliga. Det tycks enbart vara de som är gjorda av PVC (typ 3 om märkta) och av polystyren (PS, typ 6). Vilket väl knappast är det vanligaste. Polyetenlådor är nog i själva verket vanligast (PE, typ 2 och typ 4), men de är inte farliga att använda. Däremot är de ofta känsliga för att bli för kraftigt upphettade. De tappar formen, de tå inte hög värme. Kanske inte så bra att värma maten i. Men inte giftiga. Ärligt sagt verkar risken att få i sig gift från sin matlåda extremt liten. Även om man använder en glasslåda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements