Spelarnas pengar ska väl användas av naätpokerföretaget

Om man spelar på en pokersajt på nätet får man ju räkna med att man förlorar det mesta av sina pengar. De kommer att gå till spelföretagets vinster. Om spelföretaget missköts så kommer pengarna att gå till att täcka förluster. Enda sättet att missköta ett spelbolag på nätet tycks vara att betala ut för mycket pengar till ägarna i form av utdelningar och löner. Så mycket pengar att vinsten äts upp. I ett sånt läge kan man vara tvungen att använda spelarnas insättningar, pengar de ännu inte spelat för till att täcka löpande kostnader. Pengar som spelarna i parktiken lånat ut till pokerbolaget. Det kan ju funka om man sedan ser till att fylla på hålen igen.

Tydligen är detta inte tillåtet enligt regler som nätpokerföretagen gjort upp sinsemellan. Olagligt är det väl knappast. Så problemen uppstod nog egentligen när det hela avslöjades, bolaget bötfälldes, blev av med spellicensen  och börskursen störtdök:

First North-noterade 5050 Poker använde spelarnas insatser för att betala bolagets kostnader. När skandalen uppdagades i somras kastades bolaget ut från spelnätverket Microgaming, förlorade sitt speltillstånd, tvingades stoppa börshandeln och lägga ned verksamheten.

– Det är väldigt tråkigt och beklagligt att det har skett, jag har faktiskt svårt att förstå att det skulle kunna hända något sådant, säger Olle Langenius, styrelseordförande i 5050 Poker Holding AB.

Langenius är en av tre personer i styrelsen för nätpokerbolaget, välkända inom olika områden i Göteborg, som nu tvingas förklara för aktieägare och spelare varför deras pengar plötsligt är borta.

I styrelsen satt också medieprofilen Joakim Geigert och trollkarlen Stefan Odelberg i rollen som ordförande.

Verksamheten bedrevs från ett bolag registrerat på Malta. Detta bolag är nu under likvidation. Det svenska moderbolaget skall också läggas ned, eventuellt med konkurs som följd.

Delar av de cirka åtta miljoner kronor som skulden till de totalt cirka 3 000 spelarna uppgår till finns kvar, men det är oklart hur mycket som eventuellt kan betalas tillbaka.

Lite märkligt att ett såpass högprofilerat bolag med flera kändisar i styrelsen inte sköts bättre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements