Säpo virrar vidare: Vilksmålet i hovrätten

Det handlar om ett brottmål som främst drivs av islamofobi och terrornoja. Några bevis för att de tre åtalade skulle ha förberett att mörda islamofoben Lars Vilks finns inte och därför friades de i tingsrätten.  Indicierna som åklagaren lagt fram är att de tre är troende muslimer, inte gillar Lars Vilks Muhammedkarikatyrer och är innehavare av märklig musik. På grund av detta kombinerat med att de hade knivar på sig när de greps vid Göteborgs central så åtalades de för att ha planerat mord. Åklagaren överklagade domen i tingsrätten, igår och idag behandlas målet i hovrätten.

Det hela har ofta kallats terroristbrott, men terrorism handlar det inte om. Inte ens om ett vanligt mord eller några mordplaner. Det handlar om islamofobi och terrornoja. Från Säpos sida för det var de som grep de tre unga männen och som är ansvariga för hela fiaskot. Säpo klara uppenbarligen inte sitt jobb, de griper fel folk hela tiden samt styrs av terrornoja och islamofobi. Gör kanske ingen nytta alls. Men festar gör de. Kanske vore det inte så dumt med en rejäl nedskärning av personalen. En nedläggning.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements