Rättegång om beställningsmord i Malmö avslutad

Den 31 januari i år mördades svarttaxichauffören Ahmed Hadrous i Malmö. Som misstänkta för mordet greps en ung man och en ung kvinna. Något senare också en 53-årig man som ska ha varit vän med offret. Den sistnämnde kallas i vissa kretsar för ”Gudfadern” och åtalades för att ha beställt mordet och ordnat fram mordvapnet. Den unge mannen, 21 år gammal, åtalades för att ha utfört mordet och den unga kvinnan, flickvän till 21-åringen, för skyddande av brottsling. Såväl 53-åringen som 21-åring är välkända i brottsliga kretsar och den äldre mannen är enligt uppgift tidigare dömd för en lång rad brott av olika karaktär och 21-åringen för en rad mindre brott.

Under rättegången har vittnen hävdat att den 53-årige mannen redan för tre år sen försökte beställa ett mord på Hadrous. Den gången från en medlem i Black Cobra (en numera upplöst kriminell sammanslutning). Dessutom har andra hävdat att 53-åringen till och med försökt beställa mord på 21-åringen. 21-åringen var enligt en del uppgifter skyldig ”Gudfadern” pengar och mordet på Hadrous skulle innebära att han blev skuldfri. Enligt åklagaren skulle han sannolikt också få en del pengar utöver att skulden blev avskriven. 21-åringen var vid mordtillfället kraftigt skuldsatt.

Rättegången i fallet avslutades med slutpläderingar igår. Åklagaren yrkade på livstids fängelse för såväl den misstänkte mördaren som den misstänkte beställaren. Orsak eller motiv till mordet är inte klarlagt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements