Jävig nämndeman i Mangs-målet?

Serieskytten och rasisten Peter Mangs har bedömts som skyldig till de brott han åtalats för. Två mord, fyra mordförsök och ett antal andra brott. Morden och mordförsöken har bedömts vara ett resultat av rasism. Att ha rasistiska motiv.

En av nämndemännen som suttit i tingsrätten under fallets behandling är också ledamot i polisnämnden i Malmö. Han har deltagit i möten där Mangs-fallet diskuterades.

Ett motsvarande agerande från en nämndeman i det stora gangstermålet mot Södertäljenätverket ledde till att den nämndemannen betraktades som jävig. I det fallet ska rättegången göras om. När det gäller Peter Mangs-fallet så har hans försvarsadvokat ännu inte bestämt sig för om han ska anmäla misstänkt jäv eller inte.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements