Pengar som förskingrades i Trustorhärvan återfunna

Hösten 1997 utsattes investmentbolaget Trustor för ett enormt bedrägeri. Joachim Posener, då vice vd, hade fört över 620 miljoner kronor netto till ett konto i London utan formell fullmakt. 135 miljoner kronor fördes sedan tillbaka till Sverige. Bland de som misstänktes som medskyldiga fanns Thomas Jisander, Lord Moyne och någraandra.

I en första rättegång friades Thomas Jisander och Peter Mattsson i hovrätten, men i en andra rättegång dömdes Jisander för brott. Posener höll sig undan rättvisan och dömdes aldrig. Brottet blev preskriberat 2007.

Nu har konkursförvaltaren Hans Renman hittat 3,2 miljoner kronor som tillhör Joachim Posener. Enligt di.se fanns pengarna på ett konto i skatteparadiset Jersey. Renman fick tipset om pengarna från en tidigare konkursförvaltare som inte tyckte det var värt att undersöka det aktuella kontot.

De hittade pengarna kommer i huvudsak att överföras till staten, som täckt kostnader på flera miljoner för Poseners personliga konkurs.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements