Internetrekord år 2012 – vad är mest läst på min blogg?

Svenskarna har tydligen surfat på internet mer än nånsin under 2012. I alla fall enligt Telias surfindex:

Mellan första veckan 2012 och årets sista vecka före jul ökade Telias datatrafik med 41 procent. När telekoncernen nu presenterar surfindex för 2012 är det typiskt nog mätperiodens sista dag, söndagen 16 december, som blev årshögsta totalt sett.

Mest läst var nyheter om Zlatans 4 mål i Tysklandsmatchen, SD-topparnas våldsamheter, prinsessan Estelles födelse, snöstorm i november, Breivik-rättegången, Håkan Juholts avgång och USA:s presidentval. På min egen blogg har de mest lästa inläggen varit ( det är ett par dagar kvar på året så några av dem kommer att få några läsare till):

Titel, Visningar

Fifflarna – Värmlands Finans och Hells Angels, 9 447
Örnligan, Liam Norberg och Milan Sevo, 7 864
Hur många invandrare finns det i Sverige?, 6 597
Cederholm – en skånsk familj på skuggsidan, 4 551
Mongols MC i Sverige och Skandinavien, 4 386
30 år sen Tjörnbron rasade, 4 153
Panaxia Securitys tidigare huvudägare misstänkta för ekobrott, 3 932
Familjen i Borlänge, 3 584
Red & White Crew – HA:s rengöringspatrull, 3 515
Rimliga domar för Kortedala-dådet, 3 360

Ytterligare ett inlägg har haft över 3 000 visningar, Uppsalamaffian – från våldsbrott till ekonomisk brottslighet. Klart är att lite längre fördjupningar om brott, kriminalitet och brottslingar är det som gett mest läsare. Anledningen till det är att det är unikt material, ingen annan bloggar om sånt och de artiklarna kommer högt i Googles sökningar.

Jag skriver liknande fördjupande inlägg finansfamiljer, markägande, jordbruk, fiske, djur och ekonomisk historia. De lockar inte tillnärmelsevis lika många läsare men bidrar sannolikt till att jag får hög Google-rank och hannar högt i sökningarpå Google. De mest lästa inläggen om finansfamiljer har haft uppemot 3 000 läsare, de mest lästa om djur och markägande cirka 2 000 och om fiske cirka 1 500. Historiska inlägg och bokrecensioner har betydligt färre läsare, det mest lästa inlägget om ekonomisk historia har haft cirka 800 läsare under år 2012 medan de mest lästa bokrecensionerna eller artiklarna om en bok som inte samtidigt handlar om brott haft mellan 200 och 300 visningar.

Enskilt bäst dag under 2012 var 18 september då jag publicerade inlägget där jag försvarar domarna i Kortedalamålet. Sämsta dagar har varit midsommarafton och julafton, sämsta månader februari och juni.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements