En blogg och en nyhetssajt

Denna blogg är Sveriges mest lästa politiska vänsterblogg. Förmodligen Sverige mest lästa nyhetssajt/nyhetsmedia på vänsterkanten också. Om vi med vänster menar till vänster om socialdemokratin alltså. För denna blogg är ju inte bara en politisk blogg utan mer. En nyhetsajt, en kultursajt, en bokblogg, en opinionsbildarsajt osv.

Jag har sett att en del andra vänsterbloggare är lite missnöjda med att denna blogg utvecklats från en strikt blogg med enbart personligt tyckande till en vänsternyhetssajt. Det är inget jag bryr mig om.

Vi kan konstatera att min blogg har många läsare. Mellan 1 500 och 2 500 unika per dag enligt Google Analytics. Mellan 2 000 och 3 500 besökare per dag. I huvudsak handlar det enligt Alexa.com om lågutbildade män mellan 25 och 45 år. Visserligen är de uppgifterna mycket osäkra, men de stämmer med annan statistik från exempelvis Google Analytics. Nu på sommaren är det lite färre än annars. Så brukar det alltid vara.

Svensson-bloggen är sannolikt inte något som läses av vänsterfolk i gemen. Något som i allmänhet gäller för andra vänsterbloggar. Det är också målsättningen med bloggen. Att nå andra än organiserade vänsterfolk (naturligtvis läser många vänstermänniskor bloggen också, men de är en liten andel av bloggens läsare). Den finns till för mina gamla arbetskamrater på Saab, Pååls och andra ställen. Det mesta som publiceras är ändå sånt jag, ansvarig för sajten, personligen är intresserad av. Eller sånt som sajten bokrecensent Hans Norebrink är intresserad av.

Förutom Svensson-bloggen publicerar jag ytterligare en blogg, Anarres, en blogg om science-fiction och fantasy. Dessutom är jag tekniskt ansvarig för den bland vänstermänniskor populära bloggen Kildén & Åsman. Slutligen skriver jag också regelbundet för Flyktingbloggen.

De mest lästa inläggen på bloggen och nyhetssajten över tid är de mer djuplodande och utforskande artiklarna om brottslighet, kriminella gäng, kapitalister och finansfamiljer. Detta kan verka förvånande men det är genom materialets unika karaktär och att det inte finns nåt liknande nån annan stans som det blivit på det viset. Det är dessa inlägg som läses av den majoritet av sajtens läsare och besökare som kommer från Google-sökningar.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements