Inget fel på hästkött

Journalister i svensk media har i två dagar varit upprörda över att det fanns hästkött i lasagne från Findus. Men ärligt sagt så spelar det ingen roll. Det är liksom inget fel på hästkött, det är alldeles utmärkt mat som vi kanske borde äta mer av. Det finns ju att tillgå i relativt stora mängder.

Det är onekligen bättre att vi äter billigt lokalt hästkött än att vi gör djurfoder av det och sen importerar nötkött från andra sidan jordklotet. Sen måste det förstås på paketen stå att det är hästkött, annars är det väl sannolikt olagligt. Men den lätta hysteri som rått i media över detta är en något överdriven reaktion. Nån direkt skandal är det ju faktiskt inte.

Det hela är inte jämförbart med köttfifflet där fläskfilé såldes som oxfilé med hjälp av färgämnen. Det var ovanligt billigt nötkött och samtidigt stora vinstmarginaler för köttfifflarna. Köttfifflare som i det fallet faktiskt också är hästuppfödare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements