Våldsamma nazister i Gävle

En liten grupp nazister från Svenska Motståndsrörelsen (SMR) hade flygbladsutdelning i Gävle. Nån stor manifestation, som vissa tidningar skriver, var det inte. Trogna sin vana kunde de inte heller avstå från våld. De överföll först en kvinna som filmade dem och därefter en kille i hennes sällskap. Den senare utsattes för brutal misshandel. En av nazisterna har gripits för överfallet. Han är misstänkt för grov misshandel. Det borde vara fler misstänkta och gripna nazister. För det var fler än en person som deltog i misshandeln. Frågan är varför polisen inte griper fler?

Som vanligt var nazisterna våldsamma, som vanligt kallar media och tidningar för nåt annat, nåt mildare. På det sättet fortsätter media sina försök att normalisera nazism och fascism. Våldsamma nazister ska kallas just det. Inte nåt annat. Sverigedemokrater ska kallas fascister och rasister. Inte nåt annat. Det är klart att de också är högerextremister, men det är nyliberaler och nykonservativa också. Men de ska kallas det som de är, SMR, Svenskarnas parti och liknande grupperingar ska kallas nazister. SD ska kallas fascister och rasister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements