Dissad religion

Illusionen om gudBoktips
Richard Dawkins
Illusionen om Gud
Leopard förlag

Dissad religion

Richard Dawkins är världens ledande evolutionsbiolog och en av vår tids mesta intellektuella. Varför slösar han då sin kraft på något så fåfängligt som att bekämpa religionen i sin nionde bok ”Illusionen om Gud”? Jag håller dock med om att så mycket dumt gjorts och sagts i religionens namn att det är ofattbart att de troende kräver mer respekt och mindre kritik än typ politiska ideologier får. Personligen är jag mest desillusionerad över att religiösa människor ägnar mer tid åt interndogmer än åt global människokärlek. Bokens behållning är kapitlet om moralens evolutionära ursprung.

Hans Norebrink

Läs mer: DN, FriTanke, SVD, VK, Zoologi.se, Ett hem utan böcker, Jinge, Bokcirkel, Arbetarmakt, Olas tankar, Yvannas, GP, Signum,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • ThomasGunnarson

    Dawkins bok är ju en självterapi
    En uppgörelse med hans barndoms Gud som han aldrig lyckades lämna bakom sig….