Jag vill inte att muslimer ska ha makt eller inflytande!

Jag vill inte att judar ska ha makt eller inflytande!

Jag vill inte att kristna ska ha makt eller inflytande!

Dvs jag vill inte att religiösa organisationer, starkt troende, fundamentalister etc, oavsett religion, ska ha makt eller inflytande på grund av sin tro, religion, kyrkotillhörighet, religionstillhörighet etc. Jag vill inte att religiösa föreställningar eller religiösa organisationer ska ha makt. Därför vänder jag mig starkt emot när någon uttrycker sig så som Anna Ardin gör i ett blogginlägg:

Dock har han lågt förtroende bland dem som inte vill att muslimer ska få nåt inflytande i Sverige.

[…]

Att det äntligen börjar finnas utrymme för praktiserande muslimer på ledande positioner i det här landet.

För mig är det heller inte en merit att någon är praktiserande muslim, kristen, jude, hindu eller buddhist för att nämna några av de religioner som finns i Sverige. Snarare motsatsen. Anna Ardin skriver ovanstående i ett inlägg där hon hävdar att den nyvalde socialdemokratiske partistyrelseledamoten Omar Mustafa inte är antisemit, inte är rasist. Hon har skrivit inlägget som ett svar på och som en kritik av en artikel i Expo där Omar Mustafa kritiseras av Willy Silberstein från Svenska Kommittén mot Antisemitism.

Jag vet inte om Omar Mustafa är antisemit eller inte, däremot är det helt klart att han deltar i sammanhang som är mycket tveksamma och har deltagit i anordnandet av konferenser och möten där antisemiter fått tala och uttrycka sig. Dessutom har han försvarat att de organisationer han är med i bjuder in folk som tara Sion vises protokoll på allvar och därmed uppenbart är antisemiter. Han har uppenbart visat dåligt omdöme och borde naturligtvis inte sitta i socialdemokraternas partistyrelse (även om den saken iofs inte är upp till mig, utan till socialdemokraterna). Att han tas i försvar av Anna Ardin gör honom inte ett dugg mer trovärdig i mina ögon. Det gör mig snarare mer misstänksam.

Men samtidigt är ju inte heller de som kritiserar Omar Mustafa speciellt trovärdiga. Det gäller såväl Willy Silberstein som Lisa Abramovicz. De har både en tendens att likställa kritik av Israel med antisemitism och hetsa mot alla som uttrycker den minsta kritik mot Israel. Kritik mot Israel är uppenbart inte antisemitism och det behöver inte heller kritik av den judiska religionen vara även om en hel del kritik är rasistisk och antisemitisk.

Sen är jag förstås inte mot att folk som är troende får makt och inflytande om det beror på andra saker än att de är troende. Exempelvis på att de är socialdemokrater, vänsterpartister eller nåt annat på vänsterkanten. Detta oavsett vilken religiös tro de har.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Advertisements