Minskade klassklyftor jämnar ut andra orättvisor

Livslängd och sjukdomar har med klass att göra. Fattigare människor är sjukare och lever kortare. Genom att utjämna klassklyftor, minska ekonomiska skillnader och öka jämlikheten i ett samhälle minskar också skillnader i hälsa och livslängd. Skillnaderna beror inte på var man bor, utan på vilken klass man tillhör. Klass är nämligen det som styr var man bor.

Det bästa som kan göras om för att minska skillnader i livslängd och hälsa är alltså att överge den nuvarande politiska linjen som är inriktad på ökade klyftor, att ge till rika och ta från fattiga. Alla andra åtgärder är bara kosmetika som sannolikt inte kommer att göra nån större skillnad.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements