Återigen en masskjutning i USA

Denna gång i Chicago där en skytt, som det ser ut, skjutit på lekande barn och tonåringar samt de vuxna omkring dem vid en basketplan i en park. När jag såg rubriken i DN gjorde mitt hjärta ett extra ryck. En av mina döttrar bor i Chicago och det gör även hennes två barn, mina barnbarn.

Nu var det inte i deras välmående område Lakeview på Northside som det sköts utan nere i det fattigare södra Chicago, i området Back of the Yards som heter så därför det förr låg bakom de stora slakterierna i Chicago, en gång så livfullt beskrivet i Upton Sinclairs bok Vildmarken. Back of the Yards är en del av stadsdelen New City.

USA har problem. Problem med för mycket skjutvapen. Det är uppenbart. Detta även om ett samband mellan antalet legala skjutvapen och antalet mord är svårt att hitta.

Intressant?
Media: SR1, 2, 3, SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements