Spelskandal i V86 på Solvalla?

I onsdags spelades det märkligt på en halt och okänd häst på Solvalla. Närmare en miljon kronor kan ha satsats i ett robotsystem där den okända hästen Fiddelina Fighter flitigt förekom som lämnades in i USA. Eftersom hästen, oväntat för de flesta men kanske inte för storspelarna i USA, vann så blev vinsten 2,8 miljoner kronor. Robotsystem har tidigare främst lämnats in i Finland och Sydafrika och detta vara andra gången ett robotsystem lämnades in i USA. Dessutom var det första gången det spelades så mycket på en helt okänd häst. En gång tidigare har ett robotsystem lämnats in i USA, den 23 september i år, V64 i Gävle.

Inte för att jag vet speciellt mycket om spel på hästar, men det hela verkar onekligen väldigt underligt. En okänd häst med problem att trava rent går och vinner ett lopp efter att det satsats stora pengar på att hästen ska vinna låter för mig uppenbart konstigt. Sannolikheten för att det förekommit oegentligheter i samband med robotsystemet från USA och vinsten för den okända hästen Fiddelina Fighter från Mantorp verkar onekligen mycket hög. För det kan väl knappast bara vara det att hästen kördes av en välkänd och bra kusk, Erik Adielsson, som gjorde att den vann.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Kalle Anka

    Vari består skandalen, att folk är korkade och spelar eller att det finns någon som är smart nog att kunna lura spelbolaget? För de andra spelarna, dessa korkade människor som envisas med att slösa bort sina pengar på spel, är det väl egalt om de förlorar sina pengar till spelbolaget eller den här roboten.

    • Det är ju inte en robot som spelar. Utan människor som använder ett dataprogram. De spelar alltså medvetet på en höst som inte ska kunna vinna. Men den vinner ändå. Du tycker inte det är konstigt? Det tycker jag, DN:s journalist och ATG däremot.