Demonstration mot lönedumpning

Igår, lördagen den 12 oktober, ordnade Svenska Transportarbetareförbundet i Göteborg en demonstration mot dumpning av löner och sociala villkor. I kallelsen till demonstration skrev Transports avd 3 följande:

Vi tar strid mot en allt mer växande låglönemarknad i Sverige som inte bara drabbar våra chaufförer utan även andra yrkesgrupper och arbetarekollektivet i stort. Vi vill ha svensk lön på schysta villkor för alla som arbetar i Sverige och ett stopp för att utländsk arbetskraft kan utnyttjas som modernt slaveri.

Cirka 300 transportarbetare slöt upp i demonstrationen som dessutom innehöll ett 80-tal tunga lastbilar. Man protesterade mot lönedumpning och vidriga arbetsvillkor. Något som lett till fler olyckor och arbetslöshet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements