Barn i Sverige är väluppfostrade och ordentliga

David Eberhard tycks ha skrivit en reaktionär bok om barnuppfostran. Även om allt kanske inte är helt fel eller dåligt. Något som fått utländska medier att hävda att svenska barn är odrägliga på grund av att föräldrarna inte får misshandla dem. Vilket naturligtvis bara är dumheter. Eberhard försvarar inte misshandel av barn så som jag förstår det. Han har dock fel om svenska ungdomar och barn.

Svenska ungdomar och barn beter sig i verkligheten allt bättre. De dricker mycket mindre nuförtiden och de begår mycket färre brott enligt NTU och statistik från Brå. Ungdomar och barn är alltså mer skötsamma och ordentliga idag än vad de varit på mycket länge. Internationellt så är svenska ungdomar mycket mindre brottsbenägna än ungdomar i andra länder.

Det finns också en anledning till att svenska ungdomar alltmer dominerar i serviceyrken i Köpenhamn och Oslo. Inte bara att unga svenskar är billig arbetskraft utan också att unga svenskar är mer språkkunniga, servicemedvetna och artiga än unga danskar och norrmän. Detta enligt arbetsgivare i Köpenhamn och Oslo. Något som knappast understöder Eberhards åsikter om ouppfostrade barn och ungdomar eller utländska mediers förkärlek för misshandel.

I själva verket är det också så att barn i Sverige har det mycket bra. Enligt internationella undersökningar är Sverige ett av världens allra bästa länder för barn. Förbudet mot barnaga är en del av det som gör det bra för barn i Sverige. Inte heller innebär detta förbud att barn och ungdomar i Sverige skulle vara ouppfostrade. Det har i alla tider varit så att barn- och ungdomar gör saker utan att alltid tänka efter eller fundera på konsekvenserna. Det är inget som är nytt för dagens samhälle. Men som olika undersökningar visar är sådant beteende från ungdomar idag ovanligare än förr.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Leif Nilsson

    Svenska barn är lata, bortskämda och gnälliga. Åk till ett asiatiskt land så får du se.

    • Vad har du för belägg för ditt påstående? Jag har stöd av all forskning som finns. Du bara vädrar en fördom. Jag visar på hur det är.