Låt de som vill se OS betala för det

Olympiska spel är kommersiell verksamhet. TV-sändningar från olympiska spel är kommersiell verksamhet. Det handlar inte om nåt som vi måste ha tillgång till för demokratins skull. Det är ingen rättighet att se OS. Alltså tycker jag inte att det ingår i ett public-serviceuppdrag att sända OS på TV.

Det är alltså ur min synpunkt rimligt att den som vill se på OS själv får betala kostnaden genom att betala för en kommersiell kanal som sänder OS. Och de som vill se de vanliga programmen på TV slipper får hela tablån förstörd av sportsändningar.

Låt sportnördarna betala själva.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Det är så sant. Jag har tidigare (av någon anledning) haft uppfattningen att det skulle vara nån slags mänsklighet att se på OS utan att få det slaktat av reklam eller inte behöva betala för att slippa se den.
  OS är i sanning kommersiellt, och inte sällan ett politiskt verktyg. SVT har svårt att få pengarna att räcka till så de perverst löjligt stora summor som man nu slipper betala kanske kan gå till någonting viktigare.

  • Det är min uppfattning. Jag vill samtidigt deklarera att jag inte är mot att folk ser på sport och är intresserade av sport.

 • Matte5566

  Samtidigt urholkar man stödet för, och syftet med, public service om SVT inte förmår att leverera det folk vill ha. Varför skall man tvingas betala 2000 kronor om året för att kunna se halvtaskiga SVT produktioner?

  Om SVT endast levererade det som krävs för demokratins skull (aktuellt, debatt, agenda) så skulle man kunna sänka TV-licensen rejält.

  • Vill folk ha sport? De flesta jag känner vill inte ha mycket av den sport som sänds. OK för ishockey, och fotboll. Friidrott. Skidåkning. Men sen?

   • Matte5566

    Tittarsiffrorna brukar vara enorma vid stora idrotsevenemang som OS. Hade det inte varit så hade man inte varit villiga att betala så mycket pengar för sändningarna.

    • Det beror ju på att det inte finns nåt annat att titta på. Det är ett problem som jag berör i ett tidigare inlägg i denna fråga.