Bomb i Volgograd skapar oro i Ryssland

Volgograds järnvägsstation

Volgograds järnvägsstation

Ett terrordåd mot järnvägstationen i Volgograd har dödat minst 15 personer och får folk i Ryssland att frukta än hårdare tag från Putin som ju i praktiken är Rysslands diktator. Volgograd ligger dock inte alls i norra Kaukasus som vissa svenska journalister och tidningar påstår utan vid kröken i floden Volga som mynnar i Kaspiska Havet. Staden har ett stort symbolvärde och är kanske mer känd under sitt gamla namn, Stalingrad.

Bomben utlöstes av en självmordsbombare som dock inte lyckades ta sig in i järnvägsstationens vänthall på grund av säkerhetsåtgärder. Det är i alla fall vad utredningskommissionens talesman Vladimir Markin sagt. Bombmannen misstänks dock komma från norra Kaukasus där de oroliga republikerna Tjetjenien och Dagestan ligger. Volgograd har även tidigare drabbats av terrordåd, bland annat en bussprängning i höstas som också utfördes av en självmordsbombare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements