Hur kan nån ens få 557 vapenlicenser?

Vapensamlaren i Värnamo hade 557 vapenlicenser. Huvudsakligen för vapen införskaffade på 1960- och 1970-talet. För mig är det helt obegripligt. Det finns ingen rimligt anledning till att en person ska kunna inneha så många vapenlicenser. Ingen rimlig anledning till att en privatperson ska ha så många vapen och ammunition till dem. Dessutom tillåtas att förvara alltihop i sin villa i ett område som idag har fler villor. Det hela är ärligt sagt helt obegripligt och helt oansvarigt hanterat av svenska myndigheter, dvs polisen som naturligtvis borde ingripit för länge sen.

När de till slut gick in i mannens hus konstaterades att vapen och ammunition förvarades på ett farligt sätt, för att inte säga livsfarligt sätt. Det är också möjligt att mannen innehade vapen utan licens men om det är så har ännu inte konstaterats. Samtliga vapenlicenser har  nu återkallats på grund av hur vapnen förvarades.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements