Invandra hem

HemvändarnaBoktips
Hemvändarna
Ludvig Rasmusson
NGT-Lär/Paraplyprojekten

Invandra hem 

Mina farföräldrar återvandrade från USA, liksom jag själv efter stipendieår. Jag har också återvandrat efter en arbetande jordenruntresa och volontärår i Bolivia.

Och jag har samma erfarenhet som de andra hemvändande svenskarna som skildras i denna lilla lättsamma bok; Ingen orkar lyssna på ens erfarenheter utomlands – men det tycker jag är begripligt för det blir monolog.

Och vid hemkomsten upptäcker man svenskarnas konformitet/konsensus/samförstånd/gemenskapssökande/tycka lika och enfrågediskussioner, vilket blir instängt. Men å andra sidan ligger vår kompromissande homogenitet bakom det goda folkhemmet.

Hans Norebrink

Läs mer: Jusek, Swea,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements