Andra världar

Andra världar är ett uttryck som får oss att tänka på andra planeter, planeter i fjärran solsystem, andra stjärnor, science fiction. Sånt jag skriver om på min SF-blogg Anarres. Men det finns också andra världar på närmare håll. Under havets yta. Vad som finns där är ofta mindre utforskat än solsystemet.

Planeter

Bild: Nasa

Lite märkligt men det är svårt att få kunskap om saker tusentals meter under havsytan. Tekniskt vårt och nästan omöjligt för en person att åka dit. Samtidigt håller vi på och fiskar upp allt liv i havet. Döda livet i havet genom överfiske, övergödning och giftutsläpp. Sådant skriver jag om min en annan blogg. Njord där jag skriver om fiske och havsmiljö.

Djuphavsfisk

EUO © OCEANA 40070

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements