Ivar Arpi uppmanar sig själv att hålla käften

Ivar ArpiTyst majoritet bör höras mer skriver Ivar Arpi i SVD. Han tillhör själv den åsiktselit som han anser ska höras mindre. Arpi klagar på att protester mot SD anses okej, men inte protester mot Feministiskt Initiativ (F!). Fast de senare finns förstås inte för partiet är i samklang med större delan av svenska folket i frågan om kvinnors lika rättigheter och möjlighet. Kring jämställdhet. Det är inte SD. I samklang med svenska folket alltså. Varken i frågan om invandring och flyktingpolitik eller i frågan om jämställdhet.

Därför är det inte underligt att protester mot SD accepteras av de flesta. Den tysta majoriteten gillar helt enkelt inte SD. Ingen protesterar mot F! Det beror på att den tysta majoriteten tycker som F! i den för det partiet viktigaste frågan. Ivar Arpi är inte överens med den tysta majoriteten. Han tillhör åsiktseliten. Förhoppningsvis följer han sin egen uppmaning och tystnar, slutar skriva, så att den tysta majoriteten kan höras mer. För Ivar Arpi tillför ingenting från sin upphöjda elittyckarposition. Det vore skönt om han gjorde som han lärde. Höll tyst. Kan vi hoppas att han gör det i fortsättningen?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements