Ökade klyftor – det var precis så den borgerliga regeringen ville ha det

Den borgerliga skribenten Ulrika By i den likaledes borgerliga tidningen DN utbrister att det väl inte alls var så vi vill ha det i en kommentar till att segregationen ökar. I Stockholm såväl som i hela landet. Kanske ville inte Ulrika By ha det så men det ville hennes tidning och den av denna tidning uppbackade borgerliga regeringen. Det ville också de socialdemokratiska regeringarna som avreglerade och privatiserade dessförinnan.

Alla visste att deras socialpolitik, deras skattesänkningar för rika, indragande av inkomster för fattiga, den så kallade slavarbetslinjen, deras bostadspolitik med marknadsutsättning av allt mer och privatisering skulle leda till just det vi ser. Ökad segregation på grund av skolprivatiseringar, ökad segregation på grund av bostadsbrist och höjda bostadskostnader, ökad segregation i vården med sämre vård för fattiga och bättre vård för vita osv.

Konsekvenserna var kända, vi vänstern varnade för dem. Då är det faktiskt inget annat än hyckleri när borgerliga skribenter säger att det inte var det de ville. Det var visst det som borgerligheten, borgerlig media, borgerliga skribenter, borgerlig regering ville. De gjorde det med flit, med uppsåt. Ökade klyftorna i samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements