Granskning av Greenpeacerapporten om monsterbåtar

Greenpeace har gett ut en rapport om monsterbåtar. Det är i många stycken en bra rapport med korrekta uppgifter, men tyvärr innehåller den också rena felaktigheter. Problemen verkar uppstå så fort det är någon från Greenpeace i de nordiska länderna, Tyskland eller Storbritannien som står för tyckandet, påståendena och rapportdelarna. Greenpeace i andra delar verkar bete sig på ett rimligare sätt och föra fram underbyggda påståenden. Länkar till rapporten och olika blogginlägg finns i de granskande artiklarna.

Felaktigheterna i rapporten om monsterbåtarna handlar om det danska systemet för överförbara fiskerättigheter, om att båtar på 200  eller 400 ton överhuvudtaget kallas monsterbåtar. Felaktigheterna, de svävande påståendena och påhitten från nordiska Greenpeace avspeglar sig också de blogginlägg och annat de skrivit om rapporten. De artiklar som hittills granskat Greenpeace och deras tyckande är följande:

Användbar information i rapporten har också lett till artiklar. Än så länge två, men det kan bli fler:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements