Kan nya chefer förändra Malmöpolisen?

Malmöpolisen, ja egentligen hela Skånepolisen, är känd för att vara rasistisk, våldsam och inkompetent. När de hade så många skjutningar och mord häromåret löste de ingenting förrän poliser utifrån kom ner och ordnade upp saker. Det tyder på en viss inkompetens hos Malmöpolisen i det fallet.

Majoriteten av fall inom polisen där poliser uttalat sig rasistiskt och agerat rasistiskt (exempelvis registret över romer) kan hänföras till Skåne. Det betyder inte att det saknas rasistiska poliser på annat håll än i Skåne, men det verkar bara vara i Skåne som rasismen genomsyrar poliskåren. Samtidigt är det självklart så att det finns många poliser som är okej och inte är rasister även i Skåne.

När Sverigedemokraterna hade möten inför valet förra året bevakades det av mängder med poliser överallt. på ett enda ställe blev det rejält våldsamt. Det våldet stod Malmöpolisen för när de helt utan anledning, helt utan vett och sans red ner en massa fredliga människor i Limhamn.

Det finns mycket allvarliga problem i Skånepolisen och i Malmöpolisen. Frågan är om den nya polisorganisationen kan råda bot på detta eller om en massa chefer först måste sparkas. Det finns tecken på att det kanske håller på att bli bättre. Häromdagen klarade Malmöpolisen av att hålla sig lugna trots en demonstration med 3 000 antirasister varav några också kastade saker mot polisen. Det var ett gott tecken, men frågan är om det kommer att hålla i längden.

Igår skadades en mamma och henne spädbarn allvarligt på grund av en biljakt som polisen ägnade sig åt inne i centrala Malmö. För tre år sen dödades en cyklits vid en liknande biljakt. Häromdagen vägrade polisen utreda ett uppenbart övergrepp som utfördes av en vakt på Malmö central. Det finns många problem som måste lösas i Malmöpolisen. Frågan är om det bara räcker med nya chefer. Jag tvivlar på det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements