Polisen skadar mamma med spädbarn

Tre personer blev skadade i Malmö i går. Detta på grund av polisens oansvariga och livsfarliga agerande. Allvarligt skadade blev en mor och hennes spädbarn som fick livshotande skador. Ytterligare en kvinna skadades, men inte livshotande. Spädbarnet ska vara utan fara för närvarande medan mamman fortfarande är livshotande skadad.

De tre skadade personerna befann si på trottoaren på Amiralsgatan i Malmö när en bli krockade i mycket hög fart och for upp på trottoaren. Strax efteråt kom en polisbil, också den i mycket hög fart. Poliserna i den förföljande bilen hade tagit upp jakten på en bil efter att ha känt igen personer i bilen. De beslutade sig då för att kontrollera dem och följde efter dem. De två bilarna ökade farten allt eftersom till den blev så hög att de jagade tappade kontrollen över sin bil.

Polisens agerande är oansvarigt och uppenbarligen också livsfarligt. Det kanske är så att det inte är de tungt kriminellas förlupna kulor allmänheten ska vara oroliga för utan polisens totalt oproportionerliga agerande som är det farliga.

Det fanns ingen som helst anledning att börja jaga pesonerna i en bil i en höghastighetsjakt mitt inne i Malmö. De var inte misstänkta för nåt brott. Nån anledning till att de blev rädda för polisen fanns dock förmodligen. Kanske var de rädda att misshandlade och utsatta för övergrepp av en välkänt våldsam Malmö-polis. Kanske var de påtända, fulla eller hade vapen på sig, men det visste inte polisen. Det fanns oavsett det ingen anledning till en höghastighetsjakt inne i Malmö.

Polisen visst vilka som fanns i bilen. De hade lätt kunnat plocka upp dem senare om de vill kontrollera dem. Kanske hade de då inta haft några vapen (om de nu öht hade några) och kanske hade de inte gått att sätt dit för rattfylla (om de nu var skyldiga till det öht), men det är trots allt värre om polisen orsakar allvarliga skador, eventuellt någons död än att några unga män klarar sig undan några brott. För tre år sen dödades en oskyldig cyklist vid en liknande oansvarig biljakt. Polisen i Malmö är uppenbarligen ett problem.

Efter olyckan smet de som fanns i bilen iväg från olycksplatsen, men de greps senare en bit därifrån. Nån egentlig smitningsolycka, som en del tidningar skriver, handlar det dock inte om. Det är heller inte primärt de unga männens fel att en mamma och hennes spädbarn blev allvarligt skadade. Det är polisens fel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements