Attentaten i Köpenhamn spelar reaktionen i händerna

De idioter som igår dels attackerade ett möte med Lars Vilks, dels attackerade synagogan spelar enbart reaktionära krafter i händerna. Attackerna har utförts av reaktionär personer (eventuellt är det en person som kan ha utfört båda attentaten), sannolikt med islamistiska högerextrema fascistiska politiska uppfattningar. Sådana krafter ställer till stora problem i Mellanöstern och mindre hos oss. Men varje gång de gör något sådant här idiotiskt så gynnar de vår motsvarighet till dem. Våra ideologiskt övertygade fascister och nazister på hemmaplan.

Högerextremister som Sverigedemokraterna (SD), Svenskarnas Parti (SVP) och Svenska Motståndsrörelsen (SMR) i Sverige och deras motsvarighet i andra länder i Europa gynnas av idiotiska islamistiska attentat. Det handlar om inhemska rganisationer som ställer till mycket fler och mycket mer problem här än vad islamister gör i våra länder.

Vad som är än värre. Den typen av attentat vi sett i Köpenhamn stärker övervakningsamhället. Kontrollen och övervakningen från myndigheters håll ökar på den personliga integritetens bekostnad.  Utvecklingen är obehaglig på många sätt.

Det får antas att de två dåden i Köpenhamn är sammankopplade. En 55 år gammal man dog på mötet med Lars Vilks och en vakt dog vid synagogan. Tre poliser skadades vid Lars VIlks-mötet och två poliser vid synagogan. Attentatet mot mötet med Lars vilks tycks ha utförts av en ensam man.

Natten till idag ska dessutom dansk polis ha skjutit ihjäl en misstänkt gärningsman. Detta skedde vid Nørrebro station.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements