Varför skulle serber smuggla vapen till islamister?

De har förstås ingen anledning alls. Därför finns det inte heller någon som helst anledning att fästa tilltro till uppgiften att bosnienserbiska smugglare i städerna Gradiska och Laktasi skulle ha för avsikt att smuggla vapen till radikala islamister.

Handlar det om rena gangsters så kan det förstås vara så att de vill sälja eller har sålt vapen till muslimer, men sannolikheten är mycket större att de sålt vapen eller tänkta sälja vapen till kriminella i Sverige. Det är ju den vägen många kriminella i Sverige får sina vapen. Kriminella använder också automatvapen, handgranater osv.

Det är alltså inte bara terrorister som gör. Snarare är det omvänt. I Sverige är det faktiskt enbart kriminella som använder militära vapen.

Sammanlagt har sex personer gripits som misstänkta för vapensmuggling, 5 i Bosnien och 1 i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Hade tillslagen gjorts i områden av Bosnien som inte är serbiska hade trovärdigheten i uppgiften om islamistiska köpare haft större bäring.

Advertisements