Sveriges ekonomi är helt beroende av export

Sverige är ett av världens mest import- och exportberoende länder. När resten av världen stänger sina gränser drabbas Sveriges ekonomi hårt. Det spelar då ingen som helst roll hur Sverige som land agerar. Att hävda att den svenska ekonomin drabbats lika hårt som andra länders trots att Sverige inte stängde ner är ungefär som att säga att storken kommer med barnen bara för att det finns många storkar de år som det föds många barn på en plats. Det är helt irrelevant.

Permittering av personal i svenska industrier beror till stor del på svårigheter att få tag på de produkter som behövs för produktionen och i övrigt på bristande efterfrågan i andra länder på Sveriges produkter när de andra länderna stängt ner. Att Sveriges ekonomi drabbats mycket hårt är helt enkelt till stor del ett resultat av andra länders panik.

När det gäller inhemsk konsumtion av sällanköpsvaror har den minskat i Sverige såväl som i andra länder. Det visar att Sveriges rekommendationer troligen fungerade precis lika bra som andra länders totalstängning när det gällde att begränsa smittspridning. Folka slutade gå ut, röra sig runt på stan, slutade handla sällanköpsvaror, slutade gå på krogen, kaféer och restauranger osv

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!