Wallenstam och Wingårdhs superfula förslag för Excercisheden

Gert Wingårdhs är den arkitekt och arkitektfirma som nästan varje år får flest nomineringar till Kasper Kalkon-priset för Sverige fulaste nybygge. Han och hans företag förnekar sig sällan utan uppvisar en osedvanlig och osviklig förmåga att rita och föreslå fula hus och lösningar. Nån enstaka gång ritar han och hans firma också nåt fint hus, men de mesta som kommer från hans penna och hans arkitektföretag är helt enkelt fult.

Nu har han och byggfirman Wallenstam presenterat ett skitfult förslag för Excercisheden i Göteborg. Ett förslag som inte bara kommer att förfula närområdet på Heden utan faktiskt hela stadsdelen Lorensberg, delar av Vasastaden och centrala Göteborg. För förslaget omfattar 4 jättehöga, ja enorma hus som kommer att synas i hela centrala Göteborg och totalt förvanska stadsbebyggelsens behagliga proportioner. Det hela kläs förstås i de vanliga intetsägande flosklerna som åtföljer nästan alla arkitektkontors fantasilösa, fyrkantiga och skitfula kreationer.

Jag anser att vi bör kunna bygga bostäder på Heden men de bör anpassas till den bebyggelse som finns på Heden och i Lorensberg. Idrotten kan med fördel flyttas till Backaplan, Kviberg och Högsbo. Jag har inget emot mycket höga hus om de placeras på lämpliga platser som exempelvis på Gårda. Däremot borde de inte byggas i Lundbyvass och Lindholmen och absolut inte på Heden, i Lorensberg eller Vasastaden.

Förslaget som kallas Heden Live (bara projektets namn är bisarrt) är faktiskt rent extremt skitfult och märkligt. Groteskt faktiskt. Det är troligen enbart till för att Wallenstams ska kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Nån hänsyn till invånarna eller den befintliga stadsbebyggelsen i Göteborg finns inte.

Läs också:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!