Åtal väckt för knivmord i Malmö

Åklagare vid Malmö åklagarkammare har väckt åtal vid Malmö tingsrätt mot tre män för mord respektive medhjälp till mord på en 17-årig man i Malmö den 3 november 2020. En av männen, en idag 26-årig man, har åtalats för mord medan de två andra männen åtalas för medhjälp till mord. I media uppges på vissa ställen att det rör sig om en uppgörelse i den undre världen men i verkligheten så förefaller det inte vara korrekt.

Den 3 november 2020 blev en 17-åring, Mohsen Fazeli, dödad utanför sin bostad på Idunsgatan i Malmö. Polis och ambulans kom snabbt till platsen men 17-åringen avled kort därefter av skadorna efter ett knivhugg i magen. Den mördade larmade själv och under larmsamtalet namngav han den man som knivat honom

En då 25-årig man anhölls i sin frånvaro samma natt. Efter att han häktats i sin frånvaro greps 25-åringen den 8 november. 25-åringen tycks i motsats till offret ha befunnit sig i missbrukarkretsar.

Den mördade ska ha varit en ordentlig och skötsam unga man som det gick bra för i skolan och utan koppling till kriminalitet och droger. Han ska ha sysslat med reparationer av mobiltelefoner som ett extrajobb och tjänat en del pengar (mellan 30-100000 kr) och förvarat dem i hemmet. Pengarna ska ha tjänats ihop av de två männen tillsammans men förvarades i 17-åringens hem. De två var vänner sen de var bosatta på samma HVB-hem och de delade en kort tid lägenhet därefter. Motivet för mordet ska ha varit att den äldre mannen tagit alla pengarna. När den unge mannen räknat ut vem som stulit pengarna konfronterade han den äldre vännen vilket ledde till att han blev knivhuggen.

Under förundersökningens gång identifierades ytterligare två gärningsmän. En idag 21-årig man och en 24-åring som häktades den 18 december och nu har åtalats för medhjälp till mord.

– Ett stort antal utredningsåtgärder är vidtagna. Den sammantagna bevisningen gör att jag väcker åtal för mord och medhjälp till mord. Bevisningen består bland annat av vittnesuppgifter, material från övervakningsfilmer och mobiltömningar, säger kammaråklagare Sofia Syrén som har lett förundersökningen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!