Doktorgruppen – ett bolag som fuskat med Covid-tester

Tidigare har ett företag vid namn Husdoktorn i Göteborg avslöjats med att genomföra covid-tester, låta bli att analysera dem. Därefter har de utfärdat intyg om att personerna som testats var friska. De tog bra betalt för detta som ju är rent lurendrejeri. Nu har även ett företag i Stockholm avslöjats för samma fiffel.

Ta betalt, ta prov, analysera inte provet och utfärda en negativt covid-bevis utan att de egentligen vet om personen är frisk eller sjuk. Det är affärsidén och många personer har lurats:

Huvudmännen bakom Doktorgruppen, som också står bakom Provtagning.com, kan ha dragit in över hundra miljoner kronor under pandemin.

Enligt Aftonbladets källor kan uppåt 100 000 personer vara drabbade.

– Farhågan är att människor som fått ett falskt negativt resultat inte fått vård i tid. En annan aspekt är alla som rest runt i världen som har varit ovetandes smittade, säger en myndighetskälla.

Det privata vårdföretaget har på flera håll i Stockholmsområdet och runtom i landet erbjudit pcr-tester och reseintyg för cirka 1 500 kronor styck. Klinikerna har haft öppet sju dagar i veckan och har erbjudit svar inom bara några timmar.

Doktorgruppen uppger också att de under pandemin har haft tiotusentals ”nöjda kunder”.

Testerna har utförts men aldrig skickats till labbet för analys. Trots det ska kunderna ha fått tillbaka negativa provsvar och covid-intyg, enligt uppgift till Aftonbladet.

Ökänt fiffelbolag

Bolaget i Stockholm kallas Doktorgruppen men uppträder också under namnet Provtagning.com. I verkligheten heter företaget Riddarens Förvaltning AB och är en liten koncern med tre dotterbolag, Riddarens Vårdcentral AB, Riddarens Tyresö AB och Riddarens Märsta AB.

Bolaget/bolagen har haft provtagninsverksamhet i stora delar av landet, däribland i Stockholm, Västerås, Göteborg, Södertälje, Malmö, Kalmar, Gävle, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västervik och Örebro. I Stockholmsområdet har de haft lokaler i Kista, Upplands-Väsby, Bandhagen, Hallunda. Dessutom i närheten av Norra Bantorget och mitt emot gamla polishuset på Kungsholmen i Stockholm.

På pappret står en peson vid namn Mohaned Al-Draisawi som ägare av bolaget. Han sitter dock inte i styrelsen för företaget vilket gör att det verkar som om han bara är en bulvan. I styrelsen sitter istället Hammad Al-Saaid och suppleant är hans mor, Sajida Al-Saaid. Han är sannolikt den verklige huvudmannen.

De vårdcentraler som mannens företag tidigare drivit  i Kista, Märsta och Tyresö förlorade sitt avtal i mars i år då stora brister i skötseln av ekonomin och fakturahanteringen avslöjades.

Som en följd av bluffen med covid-tester har Hammad Al-Saaid efterlysts som anhållen i sin frånvaro. En läkare i 55-årsåldern är även han anhållen i sin frånvaro då han undertecknat falska resultat för snabbtester av covid-19. Dessutom är en man i 40-årsåldern också anhållen i sin frånvaro. Tre andra personer har häktats.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!