Slagsmålen i Lund – en släktfejd

Under måndagen (igår) utbröt det flera slagsmål i Lund. På flera platser. Det första slagsmålet uppstod viod 10-tiden på Kämpagränd i stadsdelen Linero i Lund. En person hittades skadad av polisen. Han fördes till sjukhus men hade inga allvarliga skador.

En stund senare uppstod ett större slagsmål vid Järnvägsstationen. Flera män som anlände i flera bilar gick in på en restaurang och drog ut en man på uteservering där de började misshandla mannen. Andra personer strömmade till för att försvara mannen. Polis kom till platsen och det hela upplöstes.

Ytterligare en stund senare uppstod ett bråk utanför sjukhuset dit de skadade förts. Cirka 50-60 personer beräknas ha deltagit i detta slagsmål.

Senare på dagen var polisen också på plats i Kävlinge för att förhindra bråk. En av de inblandade familjerna har en lokal på orten och flera av dem är bosatta där.

Totalt fördes 8 personer till sjukhus. En person skadades vid bråket på Kämpagränden. Minst två personer i samband med bråket vid järnvägsstationen och minst fyra personer i samband med bråket på sjukhusområdet. Tre av dem fick lämna sjukhuset efter omplåstring. Två stycken är lindrigt skadade och tre har allvarliga men ej livshotande skador.

Släktfejd

Polisen har gripit en person i samband med bråket vid järnvägsstationen. Bråket vid järnvägsstationen rubriceras som försök till mord. De övriga bråken rubriceras i nuläget som grov misshandel.

Enligt polisen hänger alla tre bråken ihop och kan kopplas till en konflikt mellan två familjer/släkter. Den ena släkten ska vara Zein från Malmö och den andra familjen ska vara Gültekin.

Dessa familjer hör till de som nämns i polisens så kallade klanrapport. De flesta av dem utgör inga kriminella nätverk och står inte för nån grövre brottslighet. De flesta personer som tillhör dessa släkter är inte heller kriminella utan det handlar om enstaka individer och enstaka familjer.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!