En person gripen för misstankar om mord på 12-årig flicka

En man i 30-årsåldern greps och anhölls i tisdags morse på sannolika skäl misstänkt för mord på en 12-årig flicka och mordförsök i 16 fall i Hallunda (Norsborg) den 2 augusti 2020. Mannen var sedan tidigare anhållen i sin frånvaro.

Mannen som är i 30-åldern blev enligt Aftonbladet intressant i utredningen efter att polisens tekniker säkrat hans dna på föremål som kopplas till dödsskjutningen. Även annan bevisning ska finnas. Han har varit efterlyst som anhållen i sin frånvaro sen i torsdags för en vecka sen. Han är kopplad till det kriminella nätverket som brukar kallas Nätverket May som har kopplingar till Vårby såväl som till Västerås.

Gediget brottsregister

Den nu gripne mannen som heter Hassan Mohammed har upprepade gånger dömts för allvarliga brott. Bland annat för grovt vapenbrott vid tre tillfällen, grov misshandel vid två tillfällen, misshandel sex gånger, rån och narkotikabrott vid 12 tillfällen.

Han dömdes till 130 timmars ungdomstjänst för en grov misshandel han begick som 17-åring, sedan till skyddstillsyn och tre månaders fängelse för en grov misshandel, tre fall av misshandel, grovt vapenbrott och narkotikabrott när han fyllt 18 år.

Som 19-åring hann Hassan Mohammad dömas till fängelse i fyra månader för misshandel och narkotikabrott och sedan fängelse i ytterligare fem månader för narkotikasmuggling. Därefter dömdes han till fängelse i sex månader för narkotikabrott vid sju tillfällen, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. När han var 21 år gammal dömdes han till tre års fängelse för rånet mot Nordea i Kil.

Han dömdes senare till skyddstillsyn för grovt vapenbrott och försök till grov stöld den 5 juni 2015 och på nytt till skyddstillsyn för misshandel den 19 maj 2016. Den 26 oktober 2016 blev det ett nytt fängelsestraff, två år och tre månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Fler personer har tidigare dömts för att det hanterat det vapen som användes vid skjutningen där flickan dödades. Däribland några rappare som använde vapnet i en video.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!