Långa straff för skarpa skjutvapen i rappvideo

Attunda tingsrätt har dömt bl.a. tre yngre män med mer eller mindre uttalad koppling till organiserad brottslighet för grovt vapenbrott. Männen anses tillsammans och i samråd med andra ha innehavt ett antal skarpa skjutvapen i samband med en inspelning av en musikvideo.

Ett av vapnen, en AK-47, har tingsrätten kunnat konstatera vara ett fungerande skarpt skjutvapen utan att det kunnat tas i beslag. På en av inspelningsplatserna, ett garage i Sollentuna, har nämligen en upphittad patron till vapnet kunnat bindas till annan ammunition som använts i samma vapen vid två dödsskjutningar.

En av dessa skjutningar ägde rum dagen efter inspelningen, då en 12-årig flicka sköts till döds vid en bensinmack i Norsborg.

Rapparen och hans bror, Christian Homsi och Charbel Homsi, dömdes till fängelse i 4 år respektive 5 år 6 månader. Även övriga åtalade som helt eller delvis dömts för annan brottslighet har fått långa fängelsestraff.

En av dem är Maykil Yokhanna som anse ha varit ledande i ett kriminellt nätverk i Vårby gård och därefter i ett kriminellt nätverk i Västerås. Han är fortsatt misstänkt för mord  på 12-åringen såväl som förberedelse till mord. De övriga dömda är Shahram Said och Amir Mirza. Den sistnämnde är dock enbart dömd för  narkotikabrott och olaga hot men inte för vapenbrott. Alla de andra fyra är dömda för vapenbrott och narkotikabrott.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!