Ytterligare skjutningar i Stuvsta

På kvällen den 8 december inträffade den tredje skjutningen på kort tid i Stuvsta i Huddinge kommun. När polisen anlände till platsen, Grindstuvägen, påträffades en skottskadad man i 30-årsåldern i ett fordon. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus.

På den aktuella adressen bor en hel familj utan kända kopplingar till brottslighet. Deras efternamn är Akar. De tillhör en släkt med många personer som bor på flera olika adresser i närheten. En av männen på adressen har ett byggföretag tillsammans med en släkting som bor i närheten. Han sitter även i styrelsen för ett annat företag som drivs av dem aktuelle släktingen. Dessutom de två släktingarna engagerade i ett par trafikskolor och ägare av en av dem. De båda byggföretagarna är för gamla för att vara den skottskadade personen men på adressen bor två män i rätt ålder. Det är sannolikt nån av dem som blivit skjuten.

De som upptas som ägare av den andra trafikskolan har efternamnet Yildiz. Det är et vanlig turkiskt efternamn och det finns en gängkriminell familj med det namnet i Sollentuna. Det behöver dock inte alls finnas någon koppling.

I stadsdelen Örby slott sattes en personbil i brand under kvällen men det är oklart om det har någon koppling till skjutningen.

Dagen innan var de också skottlossning i Stuvsta, invid Kvarnbergsplan, men ingen tycks ha skadats vid tillfället. Däremot så dödades en man vid en skjutning vid Kvarnbergsplan den 28 november. Det verkar sannolikt att de olika skjutningarna hänger ihop.

Läs också: Byggkriminalitet – svartjobb och lönedumpning