Mordet i Bunkeflostrand kopplat till Köpenhamn

I onsdag sköts en man i Skräddarebyn, Bunkeflostrand. När polis och ambulanssjukvård anlände till platsen hittades en skottskadad man. Enligt uppgifter i media var han skjuten från nära håll och träffad av flera skott. Han fördes till sjukhus där han dock avled.

Den skjutne mannen ska vara från Danmark och heter enligt uppgift Adam Asam (även kallad Adam Mirza). Han har en koppling till flera andra skjutningar i Köpenhamn. En av de skjutningar det rör sig om är skjutningen på en frisörsalong som ägs av en man från Malmö.

Den skjutne ska ha varit vän med ägaren av frisörsalongen och dennes bror Omar Yomok. Den som sköts i frisörsalongen ska enligt dansk media ha varit en släkting till Adam Asam och dessutom ska ägaren Ahmed Yomok ha blivit skadad.

Så sent som i februari vara Adam Asam misstänkt för ett grov misshandel, rån och försök till grovt olaga tvång men han dömdes enbart för rån. Även hans bror Ibrahim Asam dömdes för samma brott. Två andra personer dömdes för inblandning. Bröderna Asam är danska medborgare men de har tidvis bott i Malmö och den nu skjutne mannen har en koppling till Bunkeflostrad. Det kan vara så att han egentligen bodde där trots att han var skriven i Köpenhamn.

Gängkopplingar

En annan man, Anis Fouad Hemissi, som enligt uppgift tillhör samma kriminella gruppering är misstänkt för ett mord på julafton 2019 i London. Den som mördades var en man vid namn vid namn Flamur Beqiri. Enligt en del uppgifter har grupperingen också en koppling till en man som lever i Spanien vid namn Emil Tutic.

Fyra män har gripits som misstänkta för mordet. 3 av dem är danskar varav en 26-åring enligt Ekstrabladet ska vara ledande i det danska gänget Nørrebro-Nordvest (NNV). En annan av de gripna personerna uppges enligt osäkra källor vara Imad Alzuriey från en av de familjer som förekommer i polisens så kallade klanrapport. Imad Alzuriey har tidigare dömts för ett mord på en svartklubbsägare i Malmö år 2011.

En bror till Imad Alzuriey vid namn Sammy Alzuriey mördades i Hermodsdal i Malmö i december 2019.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!