Intern konflikt i Östberganätverket

Enligt Expressen är mordet på en ledande medlem i Östberganätverket på ett hotell i Stockholm en del av intern konflikt i Östberganätverket. Konflikten ska ha startat år 2019. En vecka efter att mannen sköts genomfördes också ett mordförsök på hans far. Han blev påkörd av en bil i centrala Östberga under natten till tisdag. Två män i 25-årsåldern greps under natten till onsdag som misstänkta för mordförsök.

Mannen som mördades på hotellet, Sangar Karwan, har läng varit en ledande person i Östberganätverket. En av 25-åringarna som kallar sig själv Escobar har enligt Expressen under lång tid haft tillgång till en värdefull narkotikamobil. Hans namn är Herman Jalizada.

Ägaren till mobilen är enligt Expressen den andra mannen i 25-årsåldern. Den mannen är troligen Rasmus Gulass som ursprungligen eventuellt ska ha tillhört ett kriminellt nätverk i Märsta men sen hamnat i Östberga och Östberganätverket. Han dömdes i tingsrätten till fängelse för att ha medverkat i ett mord på en ledare i Bredängsnätverket. Han friades dock senare av hovrätten. Mobilen beskrivs som grunden till den interna splittringen i Östberganätverket.

I telefonen fanns ett stort register med kokainkunder på flera exklusiva adresser i Stockholms innerstad, Enligt Expressen kunde narkotikahandeln via mobilen omsätta hundratusentals kronor varje månad.

Konfliktens början

Konflikten ska ha börjat i samband med att Östbergaledarens bror, Ranjdar Karwan, kom ut från ett fängelsestraff 2019. Han ska då ha velat ha sin del av de affärer man gjort med kokainmobilen under hans tid i fängelset. Han ville också ha en garanterad del av framtida kokainförsäljning. Men han nekades det. Han dömdes i februari 2021 till fängelse i 2 år och 8 månader för grovt narkotikabrott. Ett straff som han just ni sitter av. I samma rättegång dömdes en Fr*drik L#dholm till fängelse i 2 år och 6 månader och Joshu@ B*nson till ungdomsvård.

Ägaren till mobilen greps och häktades som misstänkt för andra brott. Escobar ska då ha fortsatt med kokainaffärerna utan att ledarna i Östberganätverket hade kännedom om affärerna. När det uppdagades förvärrades den interna konflikten.

Även ”Escobars” bror Hemen Jalizada var misstänkt för inblandning i narkotikahandeln. Sommaren 2020 lurades han i en mordfälla i Liseberg i Stockholm. En 17-åring, Nichol@s Migl#s åtalades som misstänkt för medhjälp för mord. Han sköts dock själv till döds innan rättegången. Det mordet skedde i Ölsta i Märsta i mars 2021. Enligt åtalet hade han lurat den skjutne in i fällan.

Övriga misstänkta i samband med mordet i Liseberg var Ad@m Al@bd@li, Om@r D@nish, Y@ffet Yoh@nnes H@gos, Randjar Karwan, Al*x Ki*l@, D@niel Bertil 0lss0n, Simon Yon@t@n S0lomo0 och Ab*n*zer Assef@ W0rku. Även Al*x Ki*l@ har mördats, i Skärholmen den 15 november 2020.

Läs mer:

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!