Ytterligare en person dömd för ostkokain

I början av september 2020 greps den påstådda ledaren för Z-falangen som misstänkt för att ha varit inblandad i smugglingen av det så kallade ostkokainet. Han kopplas av polisen till encrochatalias som förekommer i samband med ostkokainaffärerna.

Själv förnekar han att är hans alias och all koppling till kokainet. Vid husrannsakan i samband med gripandet i beslagtogs 130 000 kronor i kontanter (en hel del gömt i ett paket med cornflakes) i hans bostad. Dessutom fem skyddsvästar, en sedelräknare, två uppsättningar walkie-talkies, två mörkerkikare och en balaklava.

Nu har mannen som heter Ziad Abouali dömts för inblandning i ostkokainhanteringen. Han har inte svarat på polisens frågor om ostkokainet och han har inte heller velat uttala sig om sin relation till släkten Ali Khan. Trots detta har han nu dömts till fem och ett halvt års fängelse med hjälp av bevisning från Encrochat. Han är bara den senaste i en lång rad av personer från kriminella gäng som dömts på grund av encrochatbevisning.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!