Två män anhållna för mord i Södertälje

I tisdags mördades en 23-årig man i Södertälje. Han mördades i en bil tillhörande en lokal SD-politiker. Hon hävdar att hon inte visst att han var medlem i ett kriminellt gäng. Vilket onekligen är ytterst märkligt då hans namn förekom flitigt i tidningarna för några år sen då han var internationellt efterlyst för inblandning i en annan skjutning.

Den mördade mannen, Georgio-Lourens Issa, är en välkänd företrädare för det så kallade Södertäljenätverket och dömd för brott vidi tidigare tillfällen. Även SD-politikerns två barn har dömts för flera brott vid tidigare tillfällen. Beata Milewczyk som SD-politikern heter har avgått från sina politiska uppdrag med anledning av det som hänt.

På torsdagskvällen greps två män som misstänkta för inblandning av mordet. En man i 30-årsåldern och en man i 20-årsåldern som dessutom blivit anhållna. Det var ett ovanligt snabbt gripande vilket är ovanligt när det gäller den hör typen av gängrelaterat mord. Den yngre av de två männen ska ha en tongivande roll i Märstanätverket och har tidigare blivit utsatt för mordförsök.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!