Rappare misstänkt för mordförsök i Upplands-Bro

Förra veckan sköts en person i Upplands-Bro med flera skott. Flera personer greps ganska snabbt efter skjutningen. Tre av dem har därefter häktats som misstänkta för inblandning i mordet. Två av dem som misstänkta för medhjälp och en av dem för mordförsök.

En av de personer som misstänks för medhjälp till mordförsök är rapparen Moewgli som egentligen heter Mohamed Mohdhi. Hans bror Yassine Mohdhi är misstänkt för mordförsök. Den andre misstänkte för medhjälp heter Johann*s B0urnuböyuk. Alla tre förnekar brott. De tre misstänkta anses tillhöra det kriminella Bro-nätverket och Yassine Mohdhi anses ha en ledande position i nätverket. Alla tre är häktade på relativt svaga grunder, skälig misstanke, och kan eventuellt släppas fria imorgon om polis och åklagare inte lyckas hitta starkare bevis.

Personen som de försökte mörda var Tom Lehtinen vars bror Jerry Lehtinen mördades i februari 2019. Mördarna försökte då även mörda Tom Lehtinen. En av de misstänkta för det mordet var Yassine Mohdhi som satt häktad en tid men aldrig blev åtalad. En man som dock åtalades av Poy@ Shafi*. Han åtalades för försök till mord men han frikändes. Ytterligare 4 personer var misstänkta för inblandning men det åtalades inte. En av dem var P*trus B0urnuböyuk som är bror till den nu misstänkte Johann*s B0urnuböyuk.

Mordförsöket förra veckan skedde mitt på förmiddagen. Lehtinen hade enligt uppgifter i media varit och handlat med sin mamma när han attackerades av en maskerad man med skjutvapen. Flera skott avlossades och han träffades i benet när han försökte fly från platsen. Skytten uppges enligt Expressen ha kommit i kapp mannen. Han ska då ha försökt avfyra ytterligare skott på bara någon meters avstånd men vapnet klickade. Istället lämnade skytten då platsen.

Läs mer: