Bro-nätverket bakom skottlossning mot bil i Upplands-Bro

Den 2 augusti sköt flera beväpnade personer med automatvapen mot en bil i vilken ett barnfamilj befann sig.  Ingen person blev skadad vid skottlossningen som av polisen betraktas som ett mordförsök.

Under natten till den 3 augusti greps två män i 25-års åldern frihetsberövats. Brottsrubriceringen utökades i samband med detta till att även omfattas av försök till grovt rån. Under en husrannsakan i samband med ärendet hittades ett automatvapen, flera pistoler och en bomb i ett garage knutet till den ena av de misstänkta. Brottsutredningen utökades därefter till att även omfatta förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Det två misstänkta anses tillhöra det kriminella nätverket som finns i Upplands-Bro (Bro-nätverket). Den ene är 22 år gammal har genom åren misstänkts för inblandning i en rad våldshändelser där skjutvapen använts. Han var dessutom en av dem som en tid satt häktad som misstänkt i samband med dubbelmordet i Upplands-Bro i februari 2019 men släpptes. Sannolikt rör det sig om Yassine Mohdhi. Den andre personen är 27 år gammal och har tidigare dömts för våldsbrott, flera vapenbrott och en lång rad narkotikabrott.

Polisen misstänker i nuläget att det handlar om ett rån som gått snett. Målet ska enligt polisen ha varit att råna ägaren av bilen på just bilen. De som satt i bilen hade genom meddelanden lotsats runt till olika platser. Med tanke på det senare låter polisens teori något svag. Det hade sannolikt inte varit möjligt att göra så om inte det fanns nåt som liknade utpressning med i ekvationen. Att meningen var att komma över bilen låter helt enkelt orimligt med tanke på omständigheterna.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!