Tidigare medlem i Hells Angels mördad

En person i 35-åldern har skjutits ihjäl i närheten av Olympex Gym på Brantabäcksgatan i Lidköping. En mc-klubb ska ha sin lokal i samma byggnad. Skjutningen inträffade på söndagskvällen i mc-klubbens lokal. Flera kulor gick igenom väggarna till gymmet varvid ett par personer träffade av splitter och fick ytliga sårskador.

Polis och ambulans larmades till platsen efter att flera inringare hört vad man trodde var skottlossning.  Polisen kunde konstatera att en man i 35-årsåldern skjutits och var allvarligt skadad. Han fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Efter skjutningen sågs flera maskerade personer lämna platsen.

En man i 30-årsålder fick en ytlig sårskada i höften och blev omplåstrad av ambulans på platsen och hade inget behov av ambulanstransport till sjukhus. Den andra skadade var en kvinna i 50-årsålder. Hon skadades i vaden men även för henne var det en ytlig sårskada som kunde plåstras om av ambulanspersonal på platsen. Det är oklart om skadorna kom från kulfragment eller splitter från väggar, glas, dörrar.

Den dödade ska enligt uppgift vara en tidigare medlem i Hells Angels MC som heter Linus Bergh. Även hans far som heter Joakim Persson ska ha varit medlem i Hells Angels MC. De två ska ha startat en ny mc-klubb i Lidköping efter att de uteslutits ur Hells Angels. För denna klubbs räkning har de övertagit en lokal som tidigare tillhörde Cults MC, en numera nedlagd klubb som var supporterklubb till Hells Angels MC.

Linus Bergh ska enligt uppgift ha setts posera med reklam för Satudarah MC men det är osannolikt att han blivit medlem där. Att agera på det viset kan mycket väl uppfattas som ett hån mot Hells Angels. Det kan eventuellt vara en anledning till mordet men det finns säkerligen flera andra tänkbara anledningar.

En person ska redan ha gripits och anhållits. Misstänkt för medhjälp till mord.

Läs mer om Hells Angels MC:
Läs mer om Satudarah MC:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!