Fyra dömda för mord i Luleå

Luleå tingsrätt har i dag dömt fyra personer för inblandning i det så kallade Notviken-målet. Det handlar om ett fall där en ung kvinna sköts ihjäl i Notviken, Luleå, den siste juli 2021. De dömda för mordet har kopplingar till både Hells Angels MC och det kriminella gänget Filterlösa grabbar.

Bahnan Yusuf dömdes för mord och två fall av olaga hot, grovt brott. Han var vid brottet 19 år gammal. Påföljden för honom bestämdes till 14 års fängelse, vilket är det strängaste straff som en person under 21 år vid tiden för mordet kunde dömas till. Han anses vara medlem i ett kriminellt nätverk i Tensta som går under namnet Filterlösa grabbar (FLG) som ibland kallas Shottaz yngre. Ziad Kohzad som anses ha en koppling till Hells Angels MC dömdes för medhjälp till mord till sex års fängelse.

En ung man vid namn Ali Ahmed Sabriye dömdes för medhjälp till mord, stöld, skadegörelse och narkotikabrott. Påföljden för honom blev tolv års fängelse. Simon Westermark dömdes för skyddande av brottsling, grovt brott. Han fick tre års fängelse. Slutligen dömdes också en ung kvinna till skyddstillsyn för stöld, egenmäktigt förfarande och näringspenningtvätt.

Tingsrätten har också beslutat om skadestånd till de efterlevande, dödsboet samt till en av de målsägande som hotats med pistol.

Tingsrätten har också beslutat att de tre män som åklagaren framställt häktningsyrkande om även fortsättningsvis ska vara häktade.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!